WAT IS HYPNOTHERAPIE?

Hypnotherapie is een krachtige therapievorm die zich uitstekend laat integreren in de integratieve psychotherapie. Ze sluiten naadloos op elkaar aan zodat hypnotherapie onderdeel kan uitmaken van een integratief traject.

Het woord hypnose is afgeleid van het Griekse woord 'hypnos' dat slaap betekent. Hypnotische trance heeft echter niets met slapen te maken maar is een bewustzijnstoestand van diepe ontspanning en verhoogde aandacht en concentratie. Tijdens de hypnotische trance wordt er therapeutisch gewerkt met diverse technieken.
Hypnose wordt al eeuwen toegepast met verbluffende resultaten.

Er zijn helaas nog steeds misverstanden over hypnose. Hypnose wordt door sommigen geassocieerd met toneelentertainment en andere bedenkelijke doeleinden waardoor mensen een foutief beeld kunnen hebben over hypnose als therapeutische interventie. Dit is jammer en onterecht. De wetenschap heeft in diverse onderzoeken aangetoond dat hypnose niet alleen effectief toepasbaar is binnen het domein van de psychotherapie, maar ook in de medische wereld. Hypnose wordt bijvoorbeeld ingezet in de bestrijding van chronische pijn en lichamelijk onverklaarbare klachten. Gelukkig wint hypnotherapie steeds meer terrein!

 

Graag verwijs ik naar de site van de Nederlandse Vereniging Voor Hypnose waar je kunt lezen wat hypnose is, en wat hypnose niet is.